Mat
Här på Kompiskraft tycker vi att det är viktigt att måltiderna ska vara inbjudande, trivsamma, välbalanserade och varierande. Maten tillagas i vårt eget kök av vår kock, Pernilla, som gärna lagar mat med inspiration från det italienska köket. Varje dag serveras lunch, frukt och mellanmål. Vid behov kan frukost serveras.
Veckomenyerna planeras in noggrant, efter årstider och med ett miljötänk. Vi vill även minska matsvinnet, genom att handla råvaror i säsong och laga en lagom mängd mat dag för dag. Att väcka matlust och nyfikenhet är något vi alltid jobbar med.
Vi äter en stor andel växtbaserad kost, med inslag av svenskt kött och MSC-märkt fisk och en stor andel ekologiska råvaror. Alla dagar serveras en generös och varierad grönsakstallrik vid sidan av huvudrätten. Baljväxter, rotfrukter, kålvarianter och andra grönsaker erbjuds, allt beroende på säsong och inspiration. Vi är en nötfri förskola.
- Kompiskraft: Veckans meny
Meny vecka 42
MåndagMorot- och linssoppa med ingefära, chili, cocos och citrus. Nybakad salviafocacciaTisdagKycklinggryta med fajitakryddor och fluffigt risOnsdagFiskgratäng med broccoli och kokt potatisTorsdagPenne med tomat, stekt aubergine, ricottaost och färsk basilikaFredagIndisk kikärtscurry med äppelchutney, yoghurtklick och basmatiris
Läs mer om Kompiskraft